Wat Is Natlakken?

Natlakken is het aanbrengen van een enkelvoudig of een meerlaags natlaksysteem waarmee staal en verzinkt staal kan worden beschermd in elke gewenste kleur. Natlakken is uitermate geschikt voor corrosiebescherming van grotere samengestelde of enkelvoudige ferro en non ferro objecten.  

Natlakken is in combinatie met thermisch verzinken, het zogenaamde duplex systeem de meest duurzame bescherming in de strijd tegen corrosie. Duplex is uitstekend bestand tegen extreme weersinvloeden en resulteert in een levensduur die langer is dan de som van de beschermingsduur van beide systemen afzonderlijk.  

Natlakken Of Spuiten Met Verf

Indien er behoefte is een kast, de deuren van een kast, keuken kast de deuren hiervan of om een ander object te laten spuiten zijn wij u graag van dienst bij het zoeken naar een juiste kleur en het juiste verfsysteem.

Ook  als objecten te groot zijn of zeewaardig moeten worden behandeld en poedercoaten  geen optie is of omdat er een speciaal laksysteem moet worden toegepast of indien het object bestendig moet zijn tegen bepaalde chemicaliën, kan men kiezen voor spuiten.

 

Wanneer kan men nog meer kiezen voor spuiten?

Indien door de grote van het object of door andere omstandigheden zoals tijdsdruk het volbadverzinken in combinatie met poedercoaten in het duplex systeem niet mogelijk is en er toch een zeewaardig verfsysteem vereist wordt bestaat er de mogelijkheid eerst een zinkcompound met 83% vaste stofgehalte te spuiten en daarna een zeewaardig verfsysteem te creëren.

Ook kan men kiezen voor een chromaat houdende primer als ondergrond.

Enige producten die in aanmerking kunnen komen voor spuiten zijn bijvoorbeeld tanks of silo’s, gasstations, afsluiters en samengestelde delen die bestaan uit smeltbaar materiaal zodat er niet gepoedecoat kan worden in verband met de temperatuur.

Maar uiteraard ook kleinere delen zoals brommeronderdelen samengestelde kunststof delen en auto-onderdelen behoren tot de mogelijkheden van het natlakken.

Systemen Van Natlakken

Er zijn verschillende systemen in natlakken

Afhankelijk van de toepassing is er keuze uit een aantal natlaksysteem op basis van alkydhars-, epoxy- of bijvoorbeeld polyurethaanverven. Het aanbrengen van de natlak gebeurt met behulp van een airless, hottairless of airless elektrostatische spuittechniek.

 

Onze maximale afmetingen bij het natlakken:

Lengte: tot 6 meter

Breedte: tot 3 meter

Hoogte: tot 2,2 meter