Wat Is Poedercoaten?

Poedercoaten, ook wel poederlakken of poederverven genoemd, is een elektrostatisch proces waarbij staal, verzinkt staal en aluminium wordt gecoat in de elke gewenste kleur. Poedercoaten is slag- en slijtvast, kleurrijk en esthetisch en heeft een lange levensduur echter zonder kathodische eigenschappen (geen roestwering).

Poedercoaten in combinatie met thermisch verzinken, het zogenaamde duplex systeem is de meest duurzame bescherming in de strijd tegen corrosie. Duplex is uitstekend bestand tegen extreme weersinvloeden en resulteert in een levensduur die langer is dan de som van de beschermingsduur van beide systemen afzonderlijk.

Poedercoaten is breed toepasbaar op onder andere balkonhekken, gevelpanelen, deuren en ramen, tuinhekken, afrasteringen, geluidsschermen, straatmeubilair zoals abri’s, fietsenrekken en verkeerslichten. Naast de buitentoepassingen zijn er ook tal van binnentoepassingen.

Proces Van Poedercoaten

Bij poedercoaten bepaalt de voorbehandeling van het staal, verzinkt staal of aluminium in belangrijke mate de kwaliteit van het eindresultaat. Iedere ondergrond vraagt een specifieke aanpak. Bijvoorbeeldeen mechanische voorbehandeling door middel van stralen voor staal, chromateren of licht aanstralen voor verzinkt staal of een chemische voorbehandeling door middel van zeswaardig chromateren voor aluminium. In de afgelopen 21 jaar van ons bestaan is gebleken dat bij het aanstralen en zelf met een bepaalt soort koudontvetting een levensduur van 8 jaar gegarandeerd kan worden op niet zesvoudig gechromateerd aluminium.

De afwerking is afhankelijk van de toepassing en er zijn diverse systemen mogelijk. Er zijn epoxy- en polyesterpoedercoatsystemen. Epoxypoeder zorgt voor een betere benatting en chemische resistentie. Polyesterpoeder is zeer geschikt voor buitentoepassingen dankzij specifieke eigenschappen als vloeiing, hechting en glansbehoud. Vanzelfsprekend geven wij u graag persoonlijk advies.

Zichtbaar strakker met Alcoat ®

Alcoat ® biedt een strakke en gladde toplaag. Alcoat ® is een nieuwe vorm van duplex die ALDERS COATINGS heeft ontwikkeld om het uiterlijk van de zinklaag in combinatie met een coatlaag te optimaliseren. Alcoat ® is daarom uitermate geschikt voor esthetische toepassingen, zoals balkon- en traphekken, galerijhekken, leuningen, strekmetaal, licht constructiewerk, sierhekken, sierkolommen en gevelverfraaiingen.Al jaar en dag is dit bij alders coatings  toepasbaar op producten die tot voor kort bij andere coaters moeilijk te verzinken waren, zoals fijnmazige geperforeerde platen.

 

Alcoat ©  Specials

Twee-laags unie kleuren en twee-laags metallics:

Wij zijn in staat om elk gewenste autokleur toe te passen en te verwerken in een twee-laags poedercoatsysteem het verschil ten opzichte van een twee-laags autolaksysteem is dat er een diepere glans ontstaat en dat de krasvastheid veel hoger is dan die van een blanke twee componenten acryl. (2 k acrylaat lak)

 

Fluorescerend poeder:

Tevens hebben wij in ons assortiment reflecterende/ fluorescerende poedercoating  dit systeem voorafgaand van een witte onderlaag  een poeder kleurlaag en afgedekt met een blanke poedercoating is door ons zelf ontwikkeld in 2009.

 

Blackchroom:

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van uitproberen en ontwikkelen hebben wij een Blackchroom ontwikkeld die niet afgepoederd hoeft te worden met een blanke poedercoatlaag.

Deze poeder doorstaat een zoutsproeitest van 400 uur dat gelijk staat aan +- vier jaar glansvermindering.